Leesvoor
Op 25 mei 2016 hebben ziekenhuizen hun Kwaliteitsvenster met behandelresultaten voor borst- en darmkanker gepubliceerd. Patiënten met borst- of darmkanker kunnen online informatie bekijken over behandelingen. Het Flevoziekenhuis heeft zeer goede resultaten. Beide behandelingen zijn een speerpunt van het Flevoziekenhuis. Er worden voldoende operaties uitgevoerd en het Flevoziekenhuis beschikt zowel over het keurmerk voor borstkankerzorg (het Roze Lintje) en darmkankerzorg (het Groene Vinkje).

Bekijk de behandelresultaten van het Flevoziekenhuis in het Kwaliteitsvenster.

kwaliteitsvenster

Afgelopen jaar kregen 17.099 mensen de diagnose borstkanker en 15.549 mensen de diagnose dikke darmkanker. Deze patiënten en hun naasten kunnen nu via de website www.nvz-kwaliteitsvenster.nl op een laagdrempelige manier betrouwbare en begrijpelijke informatie verkrijgen over deze aandoeningen, en in het bijzonder over de uitkomsten van borst- en darmkankerbehandelingen. Er wordt antwoord gegeven op vragen als ‘Hoe scoort een ziekenhuis op borstsparende operaties’? En ‘Hoe presteert het ziekenhuis op operaties bij endeldarmkanker’? Maar ook de ervaring van ziekenhuizen met darmkankeroperaties komt aan bod.

Bij de ontwikkeling van dit Kwaliteitsvenster zijn naast de ziekenhuizen, ook Borstkankervereniging Nederland en Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal (onderdeel van Leven met Kanker) nauw betrokken geweest.

Alle instellingen (algemene ziekenhuizen, specialistische instellingen, umc’s) doen mee met het Kwaliteitsvenster behandelresultaten. Het Kwaliteitsvenster - met algemene kwaliteitsinformatie over ziekenhuizen - werd in 2014 gelanceerd. Vanaf de lancering zijn de Kwaliteitsvensters zo’n kwart miljoen keer bekeken. Best bekeken thema’s zijn: patiëntervaringen, sterftecijfers en werk van artsen.