Leesvoor
Wanneer u de polikliniek belt voor het maken van een afspraak of met een vraag, komt u in de meeste gevallen terecht bij het Patiënt Contact Centrum van het Flevoziekenhuis. Via het PCC maakt u onder meer snel een afspraak voor vrijwel alle specialismen van het ziekenhuis.

telefoniste 04

Doel

De belangrijkste doelstelling van het Patiënt Contact Centrum is het realiseren van een goede telefonische bereikbaarheid (90% bereikbaarheid) van de deelnemende poliklinieken.

Wat doet het PCC?

In het Patiënt Contact Centrum werken medewerkers van de poliklinieken samen. Al het telefoonverkeer van de deelnemende poli’s komt hier binnen. Het PCC behandelt alleen afspraken en eerstelijns verzoeken, medische vragen worden doorverbonden naar de polikliniek. Een aantal poli’s gebruikt een keuzemenu om inhoudelijke vragen te filteren.

Aangesloten poli’s

De volgende poli’s zijn aangesloten bij het Patiënt Contact Centrum: Oogheelkunde, KNO, Diabetespoli, Dermatologie, Spataderkliniek, Reumatologie, Interne geneeskunde, Gynaecologie/Verloskunde, Fertiliteit, Longziekten, Cardiologie, Pijnpoli en Preoperatief spreekuur, Kaakchirurgie en Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, Urologie en MDL.

Het is de bedoeling dat de poliklinieken die nog niet deelnemen, te weten Plastische Chirurgie, Orthopedie, Neurologie en Chirurgie, in 2016 aansluiten bij het PCC.