Op 1 juni is neuroloog Anke Vennegoor in het Flevoziekenhuis gestart. Naast de algemene neurologie heeft zij het aandachtsgebied multiple sclerose: “Ik wil graag goede zorg leveren voor alle neurologische patiënten én de zorg voor MS-patiënten in het Flevoziekenhuis nog meer op de kaart te zetten.”

neurologie vennegoor

Anke Vennegoor: “Oktober 2013 heb ik mijn opleiding tot neuroloog in het VUmc  afgerond. Ik ben als fellow bij het MS Centrum VUmc gaan werken. Daar heb ik verdere klinische en wetenschappelijke expertise  en promotieonderzoek op het gebied van MS opgedaan. In juni 2015 ben ik als neuroloog in het ziekenhuis Fundashon Mariadal op Bonaire begonnen. Er is daar veel minder apparatuur beschikbaar voor diagnostisch onderzoek, een uitdaging voor de acute en poliklinische zorg. In deze periode is me duidelijk geworden dat ik het liefst werk in een algemeen ziekenhuis waar de patiëntenzorg centraal staat, en waar ik naast de algemene neurologie mijn aandachtsgebied MS zou kunnen behouden. Dat is beide mogelijk in het Flevoziekenhuis.”

Eind dit jaar hoopt de nieuwe neuroloog te promoveren op het onderwerp: ‘Natalizumab: the road towards personalized medicine’.
fShare