De Kinderafdeling van het Flevoziekenhuis ontving vandaag een cheque van 4000 euro uit handen van Ronald Lammers van het Almeerse sport- en gezondheidscentrum ProActief. Het geld is bijeengebracht tijdens de speciale spinningmarathon die ProActief op zaterdag 19 maart organiseerde. Volgens pedagogisch medewerker Rianne Meiring zal het geld goed worden besteed: “We willen het geld dit jaar gebruiken voor de inrichting en aankleding van onze inroomkamer op de afdeling Neonatologie.”

spinningmarathon proactief 2016

Het digitale speelbord dat de Kinderafdeling vorig jaar van de opbrengst heeft aangeschaft, wordt volgens de pedagogisch medewerkers heel vaak gebruikt door de kinderen op de afdeling. Volgend jaar organiseert ProActief voor de 10e keer een spinningmarathon voor het goede doel. Ronald Lammers: “We denken er sterk aan om onze band met het ziekenhuis een vervolg te geven en de opbrengst voor de derde keer te schenken aan de Kinderafdeling.”

‘Oefenen’

Op de inroomkamer kunnen kindjes die bijna naar huis kunnen samen met hun ouders een nachtje blijven slapen. “Ouders kunnen daar nog meer zelf de zorg voor hun kindje op zich nemen, maar wel met onze begeleiding op de achtergrond”, legt de pedagogisch medewerker van de Kinderafdeling uit.

Prettig en sfeervol

Op dit moment is de inroomkamer nog een echte - beetje saaie - ziekenhuiskamer. “Juist daarom zijn wij zo blij met dit geld van ProActief. Dat geeft ons de gelegenheid om de kamer om te toveren tot een fijne, gezellige gezinskamer. Een prettig en sfeervolle omgeving voor ouders en kindje”, aldus Rianne Meiring.