Op maandag 7 november hebben het Flevoziekenhuis en CliniClowns afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De CliniClowns spelen wekelijks in het Flevoziekenhuis. Anita Arts, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis: “Als ziekenhuis zijn we heel blij met de inzet van CliniClowns. Voor kinderen en ouders is een ziekenhuisopname spannend en indrukwekkend. Door CliniClowns kunnen kinderen hun ziekte even vergeten en kind zijn. Dat is heel waardevol. Goede zorg staat voor ons voorop en daar horen goede afspraken bij. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie en hygiëne. Maar ook dat de CliniClowns alleen een kamer binnenstappen in goed overleg met ziekenhuis of ouders. Dat hebben we nu vastgelegd.”

kinderafdeling cliniclowns
Anita Arts, bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis en Paul Jochems, directeur a.i. CliniClowns onderstrepen de samenwerking met het ondertekenen van de overeenkomst. CliniClown JaJa vindt deze overeenkomst – terecht - zwaar wegen.

CliniClowns zijn professionals
“Het is goed dat deze afspraken worden vastgelegd”, benadrukt ook Paul Jochems, directeur a.i. van CliniClowns. “Onze professionele clowns staan voor kwaliteit. Met deze overeenkomst omarmen de ziekenhuizen het vertrouwen in de aanpak en het effect van CliniClowns. CliniClowns spelen in meer dan 100 ziekenhuizen. Het komend jaar willen we ook met de andere ziekenhuizen overeenkomsten afsluiten.”