In Nederland heerst een griepepidemie. Ook in het Flevoziekenhuis liggen patiënten met griep (influenza). Hiervoor zijn passende, beschermende maatregelen getroffen. Hiermee voorkomen we zoveel mogelijk verspreiding van het griepvirus.
Bezoekt u een patiënt met griep? Dan vragen wij u dringend om:
  • vóór het betreden van de kamer een mondneusmasker op te zetten
  • bij het verlaten van de kamer om uw handen te desinfecteren en het mondneusmasker weg te gooien

griep
U wordt op deze maatregelen geattendeerd met een blauwe kaart op de deur van betreffende patiëntenkamers. Hier vindt u ook het mondneusmasker. Het desinfectiemiddel vindt u in de patiëntenkamer.
Heeft u zelf griep of griepachtige klachten ( koorts, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn)? Dan vragen wij u om het bezoek aan iemand die in ons ziekenhuis is opgenomen, uit te stellen.