Sinds 7 januari exposeert Simone Hakhoff in de Binnenstraat. De expositie toont een doorsnee van haar werk uit de afgelopen vijf jaar. Simone: “Ik ben altijd aan het spelen met kleur. Voor mij moet een schilderij een sterke expressie hebben en ik vind die in spetterende kleuren. Zag ik bijvoorbeeld een mooie ondergaande zon, met telkens nieuwe tinten, eerst heel helder en daarna dieper en dieper, dan wil ik die daarna op het doek terug zien.”

expositie hakhoff 2017
Simone Hakhoff is autodidact en ontwikkelde haar technieken door het volgen van cursussen bij verschillende kunstenaars. Haar visie en inspiratie komen voornamelijk uit de natuur en haar overweldigende kleurenpracht. Het zijn kleurrijke werken met prikkelende verbeeldingen op het raakvlak van abstract en figuratief.

Plezier
Sterke kleuren, soms fel contrasterend, dan weer puur of juist weifelend, zijn gevangen in vormen, vlakken en lijnen die spelen met diepte, reliëf en perspectief. Met de kleuren en contrasten, spat ook het plezier van het schilderen van haar werken af. Hakhoff: “Ja, ik beleef veel plezier aan het schilderen en ik hoop dat kijkers er tenminste zoveel vreugde aan beleven.”

De tentoonstelling toont bruisende, bijna levenslustige werken, die in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis de ruimte hebben die ze verdienen. Ook de moeite van het bezoeken waard voor wie niet in het ziekenhuis moet zijn.

De expositie is dagelijks vrij te bezoeken en een aantal van de werken is te koop.
www.madebysimone.nl