Het buikgriepvirus (Norovirus) in het Flevoziekenhuis is op z’n retour. Er zijn sinds twee dagen geen nieuwe ziekmeldingen die passen bij het Norovirus meer bijgekomen. De verpleegafdeling Interne geneeskunde / Oncologie is inmiddels weer volop in bedrijf, daar worden sinds dinsdag weer nieuwe patiënten opgenomen. De opnamestop voor de verpleegafdeling Chirurgie blijft nog even gehandhaafd. Voorlopig blijven ook de extra (hand)hygiënemaatregelen van kracht totdat 100% zeker is dat de uitbraak van het buikgriepvirus ten einde is.

flevoziekenhuis voorgevel
Voor bezoekers van de verpleegafdeling Chirurgie blijft het dringende verzoek gelden om na hun bezoek aan de patiënt eerst hun handen goed met water en zeep te wassen en daarna het ziekenhuis direct te verlaten, en dus niet langs andere afdelingen of het restaurant te lopen.

Voor patiënten & bezoekers
U kunt gerust naar het ziekenhuis komen voor uw opname, operatie of bezoek. Patiënten bij wie het Norovirus is geconstateerd worden apart verpleegd. Zieke medewerkers mogen pas in het ziekenhuis komen of werken als ze 48 uur klachtenvrij zijn.
Als u wordt opgenomen, wordt u op een andere afdeling verpleegd dan op de afdeling Chirurgie.

Operaties gaan gewoon door. Er is geen risico op besmetting omdat u op andere afdelingen wordt verpleegd.

Bezoekers van de afdeling Chirurgie wordt dringend verzocht na hun bezoek aan de patiënt eerst hun handen goed te wassen met water en zeep en daarna het ziekenhuis direct te verlaten, en dus niet langs andere afdelingen of het restaurant te lopen. Patiënten en bezoekers zijn geïnformeerd door het personeel en er wordt informatiemateriaal uitgedeeld.

Norovirus

Kijk voor meer informatie over het Norovirus ook op de website van het RIVM

De vorige uitbraak van het Norovirus in het Flevoziekenhuis was in maart 2015.