Afgelopen zaterdag 18 maart is het Vlinderveld officieel geopend. Op deze bijzondere begraafplaats is ruimte voor kindjes die voor de 24-ste week van de zwangerschap zijn overleden. Een tastbare plek voor ouders om hun kindje te begraven, te erkennen en te eren. Het is niet verplicht om een kindje, dat zo vroeg overleden is, te begraven of te cremeren. Ouders kunnen hun kind zelf laten cremeren bij het crematorium of achterlaten in het ziekenhuis. Het Vlinderveld is een uniek initiatief in Nederland en is tot stand gekomen in samenwerking met het Flevoziekenhuis, Gemeente Almere, Stichting Wensjes Almere en Begraafplaats & Crematorium Almere.

vlindertuin


Initiatiefneemster aan dit project vanuit het Flevoziekenhuis is gespecialiseerd verpleegkundige en verliesbegeleider van Verloskunde Imca Baanders. Imca heeft een opleiding gedaan in Verlieskunde en verzorgt samen met collega, gespecialiseerd verpleegkundige Verloskunde Louise Mossad intensieve nazorg bij verlies voor ouders van een overleden kind. Imca heeft er ook voor gezorgd dat er een prachtige bank op het Vlinderveld staat. Een rustplekje voor de familie voor een moment van bezinning. Deze bank is beschikbaar gesteld door de Gynaecologen van het Flevoziekenhuis.

Bekijk  het item ook op Omroep Flevoland. Maandagavond 21 maart besteedt Omroep MAX aandacht aan de opening van de speciale begraafplaats.

 

 

Pin It