De polikliniek Oogheelkunde heeft te maken met een grote toeloop aan (nieuwe) patiënten, met name in deze laatste maanden van het jaar. Het oogartsenteam is blij met het toegenomen vertrouwen van patiënten en verwijzers in de oogheelkundige zorg die het Flevoziekenhuis levert. Tegelijkertijd blijkt het aantal verwijzingen van (nieuwe) patiënten op dit moment een grote uitdaging. De polikliniek neemt daarom de komende tijd maatregelen om de (kwaliteit van) zorg voor de huidige, vaak chronische, patiënten te kunnen blijven garanderen.

oogheelkunde elferink

Triage

De oogartsen bekijken op dit moment uiterst kritisch welke nieuwe patiënten nog dit jaar gezien moeten worden, welke patiënten door een opticien of optometrist gezien kunnen worden, welke patiënten in 2018 gezien kunnen worden en of het nodig is om sommige (nieuwe) patiënten door te sturen naar een collega (oog)ziekenhuis in de omgeving.
Het criterium voor deze keuze is zorginhoudelijk: is een afspraak op korte termijn echt noodzakelijk, dan regelt de poli dat. Kan het consult iets langer wachten, dan wordt de afspraak gepland in 2018. Voor spoedafspraken kunnen patiënten altijd bij ons terecht, zoals dat ook in de afgelopen periode gewaarborgd was.

Advies aan patiënten

Voor niet-spoed verwijzingen adviseren wij patiënten om vanaf eind december contact op te nemen met de poli Oogheelkunde. Dan is de nieuwe afsprakenagenda operationeel en verwachten wij dat patiënten een afspraak kunnen maken voor het eerste kwartaal van 2018.