‘Het Beste Menu van de Zorg 2017’ wordt gemaakt door de koks van Rivas Zorggroep uit Gorinchem. Het team van het Flevoziekenhuis, dat bestond uit chef-kok Niels, kok Emile en keukenassistent Fatiha eindigde in de finale op een eervolle derde plaats. De kookwedstrijd vond plaats op 16 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid, en werd gepresenteerd door tv-kok Pierre Wind. De achtste editie van de wedstrijd is georganiseerd door Distrivers, groothandel in voeding.

beste menu van de zorg finale

Met liefde

"We zijn weliswaar een beetje teleurgesteld omdat we graag hadden willen winnen", vertelt Niels Majoor. "Maar we hebben nu alweer zin in volgend jaar. Dan gaan we opnieuw knallen, we hebben al een aantal ideeën over wat we willen gaan doen en maken.”
De chef-kok vindt het belangrijk dat er meer aandacht is voor voeding en gastvrijheid in de zorg. “Het meedoen aan deze wedstrijd helpt daarbij, het maakt duidelijk dat eten in de zorg belangrijk is, maar ook goed én lekker kan zijn.”
Voor de koks is de wedstrijd ook een stimulans om de kwaliteit van het eten verder te verhogen. “Wij willen graag nog meer zelf, meer vers én vraaggestuurd koken. Onze patiënten moeten kunnen proeven dat wij met liefde aan onze gerechten werken”, aldus Niels.

Origineel menu

Het team van de Keuken heeft in de finale een mooi origineel en driegangenmenu bereid, dat direct toepasbaar is in de zorg. De juryvoorzitter, in de persoon van meesterkok Sjaak Jobse, roemde de originele samenstelling van het menu. Hij prees het feit dat het menu zo goed afgestemd is op de diverse, multiculturele patiëntenpopulatie in het ziekenhuis.
Het menu bestond uit:
  • voorgerecht: pittige Indiase linzensoep met Griekse yoghurt, pappadum en koriander;
  • hoofdgerecht: tabouleh met pikante humous, bladerdeegflapje met gekruide kip en gegrilde courgette;
  • nagerecht: witte chocolademousse met frambozensaus en popcorn met gezouten caramel.

email this page