De Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis heeft 4 projecten genomineerd voor de Cliënten Jaar Prijs 2017. Het gaat om de ‘Gezamenlijke intake’ van het verloskundig samenwerkingsverband Preall, het project ‘Family integrated care’ van de Intensive care, het project ‘Brusjes’ op de Neonatologie en het project ‘Aankleding Kinderafdeling’ van de Kinderafdeling.

Deze vier projecten dingen mee naar de Cliënten Jaar Prijs, die eens in de 2 jaar wordt uitgereikt. Alle projecten presenteren zich in een filmpje op de website van het Flevoziekenhuis. Patiënten kunnen van 1 december tot 31 december stemmen op het project van hun voorkeur en bepalen zo de winnaar. Stemmen en de filmpjes bekijken kan via de website: https://www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs

cjp 2017

De winnaar wordt bekend gemaakt op de nieuwjaarsborrel van het Flevoziekenhuis op maandag 8 januari 2018. De winnaar van de Cliënten Jaar Prijs ontvangt een uniek beeldje van De Witte Olifant (een centrum voor kunstenaars met een verstandelijke beperking) én een geldbedrag van 2500 euro te besteden aan de uitvoering of verbetering van het project.

Voorzitter Frank Heeren van de Cliëntenraad maakte de genomineerde projecten bekend. Normaal gesproken maakt de Cliëntenraad een voorselectie van projecten waaruit 3 genomineerden worden gekozen. “Die stap slaan we dit keer over. Alle 4 inzendingen voldoen aan de criteria en zijn genomineerd”.

Gezamenlijke intake

Sinds een jaar worden alle zwangeren van Almere gezien op een gezamenlijke intake door verloskundigen in de eerste lijn en de gynaecoloog. Het doel van deze intake is vroeg in de zwangerschap eventuele complicaties herkennen en zo vanaf het begin de juiste zorg op maat kunnen aanbieden.

Brusjes

Het project ‘Brusjes’ wil broertjes en zusjes van vroeg geboren baby’s beter begeleiden. Een te vroeg geboren baby heeft veel impact op het gezin. Broertjes en zusjes kunnen vaak niet bij de baby omdat bezoek beperkt mogelijk is. De pedagogisch medewerkers willen met voorlichtingsmateriaal het gezin beter ondersteunen.

Aankleding kinderafdeling

Het project ‘Aankleding Kinderafdeling’ heeft tot doel de afdeling meer kindvriendelijk in te richten. Na de verbouwing heeft de afdeling nog een hele steriele uitstraling. Met middelen als bijvoorbeeld een wolkenplafond of een vloerprojector ontstaat een meer warme uitstraling en worden kinderen gestimuleerd in beweging te komen.

Family integrated care

Aanwezigheid van familie lijkt de angst van patiënten te verminderen en de communicatie tussen patiënt en verpleging/arts te verbeteren. Doel van het project ‘family integrated care’ is het verblijf van de patiënt veraangenamen door de familie actief te betrekken bij de communicatie, besluitvorming en dagelijkse zorg voor hun geliefde.

Waarom een prijs?

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. ‘Beter’ kan betekenen: sneller, veiliger, doeltreffender, met meer aandacht of gemakkelijker voor u. Kortom: ‘net even meer’ dan u van ons gewend bent. Om deze reden reikt de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis regelmatig de Cliënten Jaar Prijs uit.

Winnaar 2015

In 2015 won met een ruime meerderheid het project Schouderluxaties: 'we trekken het niet meer!' van de Spoedeisende hulp. Mensen met de schouder uit de kom weten hoe pijnlijk het ‘terugzetten’ kan zijn. Met een nieuwe methode kan een schouder sneller, vrijwel pijnloos en met minder medicijnen gebeuren. Met het prijzengeld is onderzoek verricht zodat deze methode breder kan worden ingezet.
email this page