Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren. Arthur Kolks, hoofd Gastvrijheid in het ziekenhuis, is tevreden: “Het is een mooi resultaat, zeker omdat het pas de eerste keer is dat wij meedoen aan de Gastvrijheidsmonitor. Bovendien is het een goede stimulans om de verbeterpunten aan te pakken, zodat we volgend jaar naar vijf sterren kunnen streven.”

gastvrijheidszorg 4sterren bordje

Het Flevoziekenhuis scoort onder meer goed vanwege de mooie ruime hal, de ligging van mijnInfopunt direct bij de entree en de kwaliteit en diversiteit van de voeding. Ook de gastvrije houding van medewerkers, en met name de rol van de gastheren en –vrouwen bij de ingang, wordt gewaardeerd.
De verbeterpunten richten zich met name op de ambiance in het héle gebouw en de bewegwijzering. “Met beide aspecten zijn we druk bezig om verbeteringen aan te brengen”, legt Arthur Kolks uit. “Daar scoren we volgend jaar vast beter op.”

Belangrijk instrument

Gastvrijheidszorg met Sterren heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk instrument voor de gehele zorgsector. Bij de toetsing komen alle aspecten van de gastvrijheidszorg aan bod komen zoals ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Dit jaar deden ruim 120 verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.

Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van cliëntenraad, cliënten/patiënten, medewerkers, vrijwilligers, familieleden en management en daarnaast via bezoeken door externe auditeurs; een onaangekondigd bezoek voor alle deelnemers en bovendien een extra, aangekondigd bezoek voor de genomineerden. Meer informatie op: www.gastvrijheidszorgmetsterren.nl

Sterrengids Gastvrijheidszorg

De resultaten van de audits zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2017, waarvan het eerste exemplaar op 16 november jl.is uitgereikt tijdens de Dag van de Gastvrijheid.
email this page