Honderd kinderen uit het hele land namen donderdag voor één dag het stokje over van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens het project ‘Baas van Morgen’. Net als voorgaande jaren doet het Flevoziekenhuis weer mee aan dit bijzondere project. Esmay, een 15-jarige leerling van het Buitenhout College 'neemt vandaag de plek in' van ons lid raad van bestuur, Edo Schubert.

baas van morgen 2018 2

Na de kennismaking met Edo is ...Esmay in uniform meegelopen op de Dagbehandeling. Esmay heeft met allerlei werkzaamheden kennisgemaakt. Zo heeft zij samen met een verpleegkundige een opnamegesprek gevoerd, een patiënt van de OK opgehaald, gekeken bij het meten van de bloeddruk tot het ontslaan van een patiënt (de patiënt mag weer naar huis). Esmay is erg enthousiast om een kijkje te nemen in het ziekenhuis. Zo vertelde zij ons tijdens de kennismaking dat zij interesse heeft om mbo-verpleegkunde te gaan studeren om eventueel later als verpleegkundige op de ambulance te gaan werken.

Esmay heeft ook een opdracht van Edo meegekregen : "Hoe kunnen we jongeren enthousiast maken om te komen werken in de zorg?". Esmay: "Werken in een ziekenhuis is zeker niet saai maar juist heel leuk! Je doet verschillende dingen, je krijgt met allerlei soorten leeftijden en mensen te maken. Elke patiënt heeft weer andere zorg nodig en dat maakt het werk erg afwisselend. Ik wist niet dat er bijna 200 soorten beroepen zijn in het ziekenhuis. Maar ook dat je bijvoorbeeld na je mbo Verpleegkunde de opleiding vanuit het ziekenhuis kan doen voor HBO waarin je werken en leren samen doet. Ik denk dat de variatie in werk en de vele mogelijkheden erg belangrijk zijn om te promoten bij jongeren die interesse hebben om te werken in de zorg".

Het project 'Baas van Morgen' is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor ‘al het talent van morgen’ om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt.