Ongeveer vijftig scholieren van middelbare scholen uit Almere en omgeving bezochten op woensdag 14 maart de ‘Helden in de zorg’-experience in het Flevoziekenhuis. Dit evenement is georganiseerd om jongeren een beeld te laten vormen van de diversiteit van beroepen in een ziekenhuis en hen te enthousiasmeren voor de zorg.

Bloeddruk meten en longfoto's maken

Zo’n vijftig scholieren kregen een rondleiding of presentatie en deden mee aan een activiteit, zoals het meten van de bloeddruk, een foto maken van de longen en het oefenen met het inbrengen van een sonde. Zij maakten kennis het werk van de fysiotherapeut en met het ICT-landschap van het ziekenhuis. Ook werd er verteld hoe lucht-, water- en klimaatvoorzieningen in het ziekenhuis geregeld zijn en waarom hygiëne van groot belang is.

helden in de zorg 2018

Speciaal voor scholieren die geïnteresseerd zijn in geneeskunde werden 3 masterclasses georganiseerd door de vakgroepen Verloskunde en Gynaecologie, Chirurgie en Intensive care in samenwerking met GGD Flevoland (ambulance).

Beroepenmarkt

Op de beroepenmarkt konden de scholieren vragen stellen aan een fysiotherapeut, een gipsverbandmeester, co-assistenten en medewerkers van de OK en Radiologie. ROC van Flevoland en Windesheim Flevoland gaven voorlichting gaven over de verschillende studiemogelijkheden.

Enthousiaste scholieren

De scholieren waren erg enthousiast over ‘Helden in de zorg’. "Door het volgen van deze dag weet ik nu wat ik wil gaan doen. Ik wil verpleegkundige worden!" aldus een enthousiaste Indy. Heleen vond haar passie in een andere hoek: zij vond het werk van de gipsverbandmeester erg interessant. Op 17 oktober 2018 organiseert het Flevoziekenhuis nog een ‘Helden in de zorg’-experience. Kijk voor een filmpje van en meer nieuws over het evenement op onze website, of volg ons via Facebook en Instagram.

Bekijk het filmpje op youtube.
fShare