De afdeling Orthopedie van het Flevoziekenhuis organiseert op woensdag 12 september a.s. opnieuw een informatieavond over artrose aan de knie en heup. Een orthopedisch chirurg vertelt over deze veel voorkomende vorm van gewrichtsslijtage: wat zijn de symptomen, oorzaken, mogelijke behandelingen en wat kun je als patiënt doen om pijn en andere klachten te verminderen?
Naast een algemene presentatie over artrose is er aandacht voor preventieve behandelingen, waarvoor onder meer een diëtist en een fysiotherapeut aanwezig zijn. Ook worden presentaties gegeven over de totale knie- en heupprothese waarin wordt uitgelegd wat een prothese precies is en doet en hoe een prothese-operatie eruitziet.

Artrosebijeenkomst

Doelgroep

De orthopedisch chirurgen willen door deze informatiebijeenkomst meer bekendheid geven aan de symptomen en klachten van artrose en aan de behandeling ervan.
De informatieavond is bedoeld voor mensen met pijn en artrose-gerelateerde klachten in de heup of knie. Ook partners zijn van harte welkom.

Praktische informatie

De informatieavond vindt plaats op woensdag 12 september van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium op de 2e verdieping van het Flevoziekenhuis. Inloop is vanaf 18.45 uur.

Aanmelden

N.B. Het maximaal aantal deelnemers aan de informatiebijeenkomst Artrose is inmiddels bereikt. Dat betekent dat wij u helaas niet meer kunnen inschrijven voor de avond.

Nieuwe datum
Vanwege het succes plant de afdeling Orthopedie binnenkort een nieuwe informatiebijeenkomst over artrose in. Deze bijeenkomst vindt waarschijnlijk nog dit jaar plaats of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019. Hou onze website en sociale media in de gaten voor de nieuwe datum.

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat, waarbij het kraakbeen wordt afgebroken en ook het bot onder het kraakbeen vervormt. De kwaliteit van zowel het kraakbeen als het bot gaat geleidelijk achteruit. Zo’n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van deze vorm van slijtage van hun gewrichten, en deze groep groeit nog steeds.