Het HIV-behandelcentrum van het Flevoziekenhuis is opnieuw HKZ-gecertificeerd. Het certificaat geeft aan dat het ziekenhuis wederom voldoet aan de landelijke normen van de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB). Het centrum behaalde met nul verbeterpunten een 100%-score op thema’s als zorgprocessen, bereikbaarheid en kwaliteitscyclus.

hiv team 2

“In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd in de zorg voor patiënten met hiv (humaan immunodeficiëntie-virus)”, zegt Internist – infectioloog Judith Branger. “Van een dodelijke ziekte is een hiv-infectie een chronische aandoening geworden. Mensen met een hiv-infectie moeten levenslang medicatie gebruiken, maar kunnen gezond oud worden. Wij zien patiënten driemaal per jaar om hen daarbij te begeleiden.”

Het hiv-behandelcentrum van het Flevoziekenhuis is een van de 27 Nederlandse behandelcentra. Er is 24 uur per dag iemand bereikbaar. Dat maakt de zorg laagdrempelig en ‘dichtbij’ de patiënt. Het team van het hiv-behandelcentrum bestaat uit twee internist-infectiologen (Judith Branger en  Renée Douma) en verpleegkundig specialist Tine Duijf.

Het HKZ- (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)-certificaat geeft patiënten de garantie dat zij goede verantwoorde zorg ontvangen. Dat was altijd al zo, maar nu is opnieuw ‘officieel’ vastgesteld.


Pin It