De priklocatie van het Flevoziekenhuis in zorgcentrum Buitenhaeghe in Almere Buiten is vanaf 6 oktober ook geopend op zaterdagochtend: van 9.00 – 10.30 uur. Hiermee wil het ziekenhuis extra service bieden aan de inwoners van Almere. Zij kunnen hier - zonder afspraak - bloed laten prikken en urine of ontlasting afgeven voor onderzoek.

priklab 2018

Aanleiding is de wens van patiënten en zorgverzekeraars en het grote aantal patiënten dat op zaterdag de priklocatie in het ziekenhuis in Almere Stad bezoekt.
De openstelling op zaterdag is een proef die in ieder geval duurt tot 1 januari 2019. Na een evaluatie wordt besloten of de proef wordt omgezet naar een definitieve zaterdagopenstelling van deze prikpost.

Prikposten

Naast de prikpost in Buitenhaeghe heeft het Flevoziekenhuis prikposten in de huisartsenpraktijken van Medi-Mere in Stad, Haven, Buiten en Poort. Deze zijn geopend van 8.00 - 10.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast werkt het Flevoziekenhuis samen met de vrijgevestigde huisartspraktijken van Het Duyfken, Homerus, Didden en De Vliegeraar. Bij deze praktijken kunnen patiënten op afspraak terecht om bloed te prikken.

Laboratorium Bloedafname

Uiteraard zijn alle patiënten ook welkom op het laboratorium Bloedafname in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Ook hier kunnen zij zonder afspraak bloed laten prikken en urine of ontlasting afgeven voor onderzoek. Dit laboratorium is geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 12.00 uur.
Patiënten van de Trombosedienst Flevoland kunnen op maandag t/m vrijdag 7.30 - 12.00 uur terecht bij het Laboratorium.

Meer informatie over bloedprikken in de priklocaties van het Flevoziekenhuis is te vinden op: www.flevoziekenhuis.nl/bloedprikken.