Op 4 oktober is de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl gelanceerd. Met dit gezamenlijke initiatief geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. U kunt ziekenhuizen per behandeling onderling vergelijken of kijken hoe zij presteren ten opzichte van het landelijke gemiddelde of de geldende kwaliteitsnorm.

check je ziekenhuis

Vergelijken

Op Ziekenhuischeck kunt u als patiënt eenvoudig ziekenhuizen naast elkaar zetten om een beeld te krijgen van de geleverde zorg. Ieder ziekenhuis kan een toelichting geven op Ziekenhuischeck, om meer inzicht te geven in de achtergrond van de cijfers. Waarom is een uitkomst hoger of juist lager?

Samenwerking

Veelvoorkomende behandelingen, zoals een staaroperatie, worden in de meeste ziekenhuizen uitgevoerd. Voor andere operaties wordt u soms doorverwezen naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Ook deze informatie is inzichtelijk gemaakt: voor welke operaties en behandelingen kunt u bij ons terecht en voor welke operaties en behandelingen bestaat een samenwerkingsverband?

Landelijke cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die alle ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden door onze zorgverleners gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Ziekenhuischeck.nl komt in de plaats van het Kwaliteitsvenster.

Wilt u meer weten over de kwaliteit en veiligheid van zorg van het Flevoziekenhuis? Kijk dan op www.ziekenhuischeck.nl/flevoziekenhuis
Pin It