Zo’n 50 scholieren van middelbare scholen in Almere en omgeving bezochten woensdag 17 oktober het Flevoziekenhuis als 'Helden in de zorg': een evenement waarbij scholieren kennismaken met opleidingen en beroepen die je tegenkomt in het ziekenhuis.
helden in de zorg 2018 03

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren een goed beeld te geven van de vele beroepen in het ziekenhuis en hun op deze manier te helpen bij het maken van een beroepskeuze. De scholieren hebben kennis gemaakt met 15 afdelingen. Enthousiaste medewerkers vertelden met over hun vak en opleiding. De scholieren gingen ook zelf aan de slag: het analyseren van een gebroken enkel, een patiënt klaarmaken voor de OK, bloedprikken op een kunstarm, het verwijderen van een poliep in de dikke darm, etc.

Voor belangstellenden in de geneeskunde werden 3 masterclasses georganiseerd door de vakgroepen Verloskunde & Gynaecologie, Chirurgie en Oogheelkunde. De reacties waren positief. Enkele scholieren willen zich aanmelden voor de studie Verpleegkunde en sommigen scholieren riepen enthousiast dat ze een positief beeld van werken in de zorg hebben opgedaan.

De volgende Helden in de zorg experience zal plaatsvinden op woensdag 13 maart 2019. Speciaal voor vmbo scholieren zal er op woensdag 13 februari een doe dag georganiseerd worden in het FZ in het kader van Almere On Stage.

Dank aan alle enthousiaste collega’s van de SEH, ICT, Radiologie, Gipskamer, Apotheek, MDL, Dietetiek, Dialyse, Anesthesie/OK/Recovery, Dagbehandeling, Chirurgie, Laboratorium, Oogheelkunde, Verloskunde/Gynaecologie, Fysiotherapie, Banqueting, vrijwilligers Loes & Wies en de leerlingen van de leerling werkplaats voor jullie hulp en begeleiding. Ook dank aan Margret Huisman en Bas van der Maat voor het verzorgen van een warm welkom en interactieve afsluiting.