Het Flevoziekenhuis vangt met omliggende ziekenhuizen patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen op. Het Flevoziekenhuis betreurt de ontstane situatie rond het faillissement en leeft mee met alle patiënten, medewerkers en betrokkenen op wie dit grote impact heeft.

voorgevel zomer

Het Flevoziekenhuis is in nauw overleg met ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars met als doel gezamenlijk de ziekenhuiszorg in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk te continueren.

Het Flevoziekenhuis heeft deze week de eerste patiënten van MC IJsselmeerziekenhuizen opgevangen. Dat verloopt goed. Het Flevoziekenhuis kan de extra zorgvraag aan.

Voor alle patiënten die zich bij het Flevoziekenhuis melden, proberen wij - in goed overleg - een adequate oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk en mogelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat we voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen inzetten. Het Flevoziekenhuis is daarom met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel.

Ons uitgangspunt is dat spoedzorg altijd voor gaat. Ook moeten inwoners van Almere kunnen blijven rekenen op de zorg die zij van ons gewend zijn.

Het Flevoziekenhuis heeft voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704. Het nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Verwijsbrief

Als u een verwijsbrief hebt, kunt u deze meenemen naar uw afspraak in het Flevoziekenhuis. Heeft u de verwijsbrief niet meer, dan kunt u wel een afspraak laten inplannen. Wij zorgen ervoor dat uw verwijsbrief naar het Flevoziekenhuis wordt doorgestuurd.

Voor nieuwe patiënten geldt dat u eerst een verwijzing van de huisarts nodig heeft, voordat er een afspraak ingepland kan worden in het Flevoziekenhuis.