Op dinsdag 6 november gaf Kamla, vrijwilliger handmassage, de 20.000e handmassage die sinds 2012 door vrijwilligers in het Flevoziekenhuis zijn gegeven. Pien van Bueren, coördinator vrijwilligers, en Ingrid van der Voort, consulent complementaire zorg, zijn trots op hun vrijwilligers: "20.000 kadootjes, 20.000 momenten van oprechte aandacht en 20.000 keer een tevreden en blije patiënt. Chapeau!!"

Ingrid van der Voort startte in 2012 met de handmassages. Aanvankelijk met drie vrijwilligers, inmiddels is dat aantal gegroeid tot dertig. Ook het aantal afdelingen waar patiënten een handmassage kunnen krijgen, nam toe. Inmiddels kan dat op 6 afdelingen.

Train-de-trainers
De vrijwilligers handmassage gaan niet zomaar aan de slag. Zij lopen drie weken mee met een ervaren vrijwilliger die via het 'train-de-trainerprincipe' zijn opgeleid. Ook Kamla hoort bij deze groep vrijwilligers. Zij werkt al jaren één dagdeel per week op Verloskunde en begeleidt nu Jessie, nieuwe vrijwilliger handmassage.

Ook in het weekend
Op dit moment worden weer nieuwe vrijwilligers handmassage geworven. Ingrid: "We zoeken vrijwilligers speciaal voor het weekend, omdat we patiënten juist dan ook extra blij kunnen maken met dit speciale moment van aandacht."

handmassage 20000

Pin It