Het Flevoziekenhuis is positief over het op 22 november bereikte akkoord tussen het St. Jansdal ziekenhuis en de curatoren van MC IJsselmeerziekenhuizen over de doorstart van het ziekenhuis in Lelystad. “We zijn blij voor alle bewoners en patiënten, huisartsen en medewerkers in Lelystad en omgeving, dat er voor een belangrijk deel van de ziekenhuiszorg nu een oplossing gevonden is. Hiermee komt er hopelijk snel een einde aan een periode van spanning en onduidelijkheid, al zijn we er ons van bewust dat het uitblijven van een volwaardige spoedeisende hulp en verloskunde veel impact heeft. We wensen onze collega’s in Lelystad, Dronten en Harderwijk veel succes voor de toekomst. Waar wij kunnen ondersteunen, blijven we dat doen. We kijken uit naar een goede samenwerking”, aldus Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur.

mc zuiderzee

Het St. Jansdal is voornemens per 1 maart 2019 een doorstart te maken in Lelystad. Tot 1 maart 2019 blijft de curator verantwoordelijk. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen tijd extra patiënten uit Lelystad en omstreken opgevangen. Dat is goed verlopen.

“Het Flevoziekenhuis zal - net als in de afgelopen periode - in ieder geval een belangrijk deel van de acute zorg gaan verlenen aan de bewoners en patiënten van Lelystad en omgeving, waaronder spoedeisende zorg ’s avonds en ’s nachts en verloskunde. Daar zijn we op voorbereid. Verder blijft van kracht dat alle patiënten die kiezen voor het Flevoziekenhuis van harte welkom zijn in Almere en kunnen rekenen op goede zorg. Wij blijven de situatie goed monitoren. Waar dat noodzakelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit en zetten we extra personeel in, voor zover mogelijk. Ook onze patiënten in Almere kunnen dus blijven rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn”, aldus Anita Arts.

Er is op dit moment nog geen overeenstemming bereikt over de ziekenhuis zorg in noordelijk Flevoland, maar ook daar lijkt gelukkig een oplossing in zicht.