Maandag 3 december werd de nieuwe 3 Tesla MRI-scanner van Philips afgeleverd bij het Flevoziekenhuis en met een grote hijskraan over het dak naar het nieuwe MRI-centrum in de binnentuin gehesen. Een belangrijke en spannende dag voor het Flevoziekenhuis, en met name voor de afdeling Radiologie.

mri nieuw 2018

“Deze nieuwe 3 Tesla MRI-scanner is nauwkeuriger en groter”, licht Gunes Sar, bedrijfsleider Radiologie en Urologie, toe. “We breiden ons onderzoeksaanbod uit met onder meer een MRI prostaat, MRI mammo en wellicht op termijn MRI cardiac. De ruimte waarin de nieuwe MRI komt te staan wordt bovendien voorzien van Ambient Experience en in-bore oplossing.”
De uitbreiding met de tweede MRI-scanner zorgt er ook voor dat de capaciteit van het Flevoziekenhuis voor MRI-onderzoeken flink wordt uitgebreid. “Daarmee kunnen we de wachttijden voor de patiënten uit Almere en omgeving laag houden en onze verwijzers uit de eerste en tweede lijn goed bedienen”, aldus Gunes Sar.

Verbeteren zorgbeleving

De Philips Ambient Experience in combinatie met de in-bore oplossing is een unieke, mensgerichte aanpak voor het verbeteren van de zorgbeleving. Dit heeft effect op patiënt en zorgprofessionals. Dynamisch licht, geluid, kleur en (tv-)beeld zorgen voor een positieve rustgevende omgeving voor patiënt, familie en zorgprofessional.

Op ons Youtube-kanaal vindt u een spectaculair filmpje over het inhijsen van de MRI.
  
  
Pin It