Het college van B & W van Almere bracht dinsdag 15 januari een werkbezoek aan het Flevoziekenhuis. Bij de ontvangst door de raad van bestuur werd onder meer gesproken over de samenwerking met Amsterdam UMC en de eerste lijn (‘juiste zorg op de juiste plek’) en de voordelen die dat voor patiënten heeft. Daarnaast ging het over innovatie en de investeringen die het Flevoziekenhuis doet, het belang van betrokken en bevlogen artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers, en de wijze waarop het Flevoziekenhuis patiënten van de MC Groep uit Lelystad opvangt.

vrb bezoek benw

Aansluitend bracht het college een kort bezoek aan de afdeling Radiologie, waar zij onder meer de nieuwe geavanceerde Philips CT256 scanner te zien kregen en een blik konden werpen op de tweede MRI-scanner die onlangs is geplaatst en die op dit moment wordt getest.

De collegeleden toonden zich na afloop onder indruk. “Het Flevoziekenhuis is één van de belangrijkste voorzieningen in onze stad. Ik ben onder de indruk van de nieuwste technieken om onze inwoners beter te maken. En van hoe het Flevoziekenhuis omgaat met de gevolgen van de sluiting van de MC Groep”, aldus burgemeester Franc Weerwind. “Innovatie en warme en deskundige zorg, een ziekenhuis om trots op te zijn!”, voegt wethouder Loes Ypma daar aan toe.

Bestuursvoorzitter Anita Arts sprak namens alle collega’s haar waardering uit voor het werkbezoek en voor de grote interesse van het college in hoe het Flevoziekenhuis er voor staat en hoe wij ons voorbereiden op de toekomst.