Donderdag 18 april is het Zorg van Nu informatieteam de hele dag - van 9.00 tot 17.00 uur - aanwezig in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Het team geeft voorlichting over slimme zorgoplossingen. Er zijn tal van toepassingen en innovaties voor onder andere ouderen, patiënten, mantelzorgers, zorgprofessionals of mensen die gezonder en bewuster willen leven. Kom langs en ervaar het zelf!

Zorg van Nu logo

Waarom Zorg van Nu?

Er zijn talloze (digitale) toepassingen gericht op gezondheid en de zorg (e-health). Deze zorgoplossingen zijn vaak onbekend en worden daardoor te weinig gebruikt. Door te laten zien wat de mogelijkheden zijn en hoe e-health toegepast kan worden, helpt het Zorg van Nu team met het verspreiden van de bekendheid. Op basis van demonstraties en persoonlijke gesprekken kan het team passend advies geven op elke situatie.

Het team bezoekt zorg- en onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, zorgbeurzen en dergelijke zorg gerelateerde locaties. Door de grote verscheidenheid aan locaties door het hele land, maakt het team een grote impact en wordt e-health onderdeel van de zorg van vandaag de dag.

Daarnaast is www.zorgvannu.nl ingericht met een grote selectie aan zorginnovaties. Met de handige zoekfunctie vind je voor elke situatie een passende zorginnovatie. Zo krijgen mensen een extra steuntje in de rug om zelf aan de slag te gaan met e-health.
Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).