De afdeling Neurologie van het Flevoziekenhuis geeft op 14 mei 2019, tijdens de Europese Dag van de Beroerte, voorlichting over de signalen van een beroerte (CVA). Een snelle behandeling in de eerste uren kan voorkomen dat een beroerte ernstige gevolgen heeft. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de signalen van een beroerte te herkennen en direct 112 te bellen.

neurologie limburg

Alarmsignalen beroerte

Veel mensen kennen de drie meest bekende alarmsignalen bij een beroerte, de plotselinge uitval van ‘mond, spraak, arm’. Daarnaast zijn er nog vier uitvalsverschijnselen die kunnen wijzen op een beroerte, namelijk plotselinge uitval van ‘zicht, evenwicht, gevoel of plotselinge, ernstige hoofdpijn’. Over al deze bekende en minder bekende verschijnselen geeft het Flevoziekenhuis voorlichting tijdens de Dag van de Beroerte.

Praktische informatie

De voorlichting vindt plaats op 14 mei 2019 van 10.00-12.00 uur in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Er is een stand van de patiëntenvereniging niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met foldermateriaal over een beroerte. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie en vragen. Ook medewerkers van het Flevoziekenhuis lopen rond met flyers en kunnen vragen van bezoekers beantwoorden. Iedereen die meer wil weten over de signalen van een beroerte is van harte welkom.

Kijk hier naar de Rubriek Medische Zaken van Omroep Flevoland waarin neuroloog Martien Limburg praat over het herkenen van een beroerte.