Voor een succesvolle bloedafname, is het vinden van een geschikte ader essentieel. Het laboratorium Bloedafname van het Flevoziekenhuis heeft sinds kort de beschikking over een nieuw apparaat dat bloedprikken een stuk makkelijker maakt. De kleine handzame VeinViewer® maakt met een onschadelijke techniek, die lijkt op infrarood, een duidelijke digitale afbeelding op de huid waarop te zien is waar de bloedvaten lopen.

bloedafname veinviewer

Medewerkers van het laboratorium Bloedafname kunnen zo sneller en beter bepalen hoe en waar ze de patiënt moeten prikken. Het Flevoziekenhuis gebruikt het apparaat vooral bij patiënten die moeilijk te prikken zijn, zoals kinderen en mensen die vaak geprikt moeten worden. Voor hen is de VeinViewer een uitkomst: er wordt minder vaak mis geprikt, het gaat sneller en bloed prikken wordt daardoor als minder pijnlijk en vervelend ervaren.