De vakgroep Chirurgie (Heelkunde) is door coassistenten uitgeroepen tot winnaar van de Beste Coschap-verkiezing van de CoRaad AMC-UVA. De coassistenten roemen de goede sfeer en uitstekende organisatie van de coschappen. Ook de laagdrempeligheid, beschikbaarheid en opleidingsgerichtheid van de supervisoren krijgen een hoge waardering. Naast Chirurgie waren er dit jaar wederom nominaties voor de vakgroepen Dermatologie, KNO, Interne geneeskunde en Gynaecologie.

Waardering

De ruim 400 coassistenten die hun coschap hebben gelopen in het Flevoziekenhuis, hebben hun waardering via een digitale evaluatie uitgesproken. Een aantal van hun reacties: "Veel te doen, goede begeleiding op de OK, en onderwijsmomenten gingen altijd door. Dankbaarheid van de begeleiders na een lange en drukke dag waar je als coassistent echt van waarde kan zijn."

Elk jaar nominaties en prijzen

Jaarlijks organiseert de Universiteit van Amsterdam de uitreiking 'Beste Coschappen'. Het Flevoziekenhuis doet het elk jaar goed bij deze verkiezingen. De vakgroep KNO is al negen keer genomineerd en heeft drie keer gewonnen, de vakgroep Dermatologie is ook al negen keer genomineerd en won maar liefst zeven keer. Ook de vakgroep Interne geneeskunde viel meerdere keren in de prijzen.

beste coschap 2019