‘Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet’, dat is de titel van het boek dat collega Jannet Wiegersma schreef over hoe je om kunt gaan met een ernstige ziekte. Jannet is verpleegkundig specialist mammacare en heeft in al haar functies in de gezondheidszorg heel veel contact gehad en gesprekken gevoerd met mensen die een ernstige ziekte hebben, en dan met name kanker.

Jannet Wiegersma boek
Jannet Wiegersma, verpleegkundig specialist mammacare

“Ernstig ziek worden zet je leven op zijn kop en alle clichés zijn waar. Je probeert uit alle macht rechtop te blijven staan en zo snel mogelijk door de behandeling heen te komen”, vertelt Jannet. “Mensen in je directe omgeving zullen proberen je staande te houden want de regie loslaten is doodeng. Vechtend en strijdend ga je ten onder. In mijn boek geef ik patiënten tips om figuurlijk op hun handen te lopen in een wereld die op zijn kop staat.”
Het voorwoord van het boek is van de hand van minister Bruins, die binnen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verantwoordelijk is voor Medische Zorg.

20 augustus: boekpresentatie

Dinsdag 20 augustus, van 16-17 uur in het Auditorium op de 2e verdieping van het Flevoziekenhuis, presenteert Jannet Wiegersma haar boek en overhandigt ze het eerste exemplaar aan patiënt Jolanda van der Meulen, Zij werd als een van de eerste door Jannet gecoacht met behulp van de technieken uit het boek en heeft hier veel baat bij gehad.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Annette Fijn van Draat (raad van bestuur). Daarna komen chirurg Suzan van der Meij en tweede kamerlid Carla Dik aan het woord. Jannet sluit de bijeenkomst zelf af met een korte lezing en de overhandiging van het eerste boek.

Iedereen is van harte welkom om de boekpresentatie bij te wonen.
Pin It