In het Flevoziekenhuis zijn 20 mei j.l. Rik en Stef geboren. Zonen van Annita en Richard van Eijs – Geerlings en broertjes van Tim. Op zich al bijzonder genoeg. Wat het nog bijzonderder maakt, is dat de pasgeboren tweelingbroers precies hetzelfde geboortegewicht hadden, 2470 gram.

“Ik was er eerlijk gezegd niet zo mee bezig,” vertelt de trotse vader Richard. “Maar ik begrijp dat het inderdaad bijzonder is.” Moeder Annita vindt het belangrijkste is dat Rik en Stef gezond zijn. “Ze zijn iets te vroeg geboren en we moeten nog even in het ziekenhuis blijven. De bevalling ging in ieder geval zonder problemen, ze zijn binnen drie uur geboren.”

Bij een tweeling is één van de kinderen vrijwel altijd zwaarder dan de andere. Dat kan komen doordat de kinderen onderling verschillen, maar ook omdat de een meer voedingsstoffen uit de placenta opneemt dan de andere. Gemiddeld is één kind ongeveer 2 ons zwaarder. Rik en Stef hebben blijkbaar alles eerlijk verdeeld.

geboortegewicht.jpg