Apotheek De Brug is het eerste voorbeeld van de hernieuwde samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere: “Deze samenwerking staat helemaal in dienst van onze klanten”, aldus Schraverus. Volgens Groot Roessink verbindt De Brug de werelden van thuis en het ziekenhuis als het gaat om medicatie. “Het doel van deze apotheek is dan ook het bieden van meer service en het veiliger gebruik van medicijnen.”

Meer service
Patiënten die een recept hebben meegekregen van de specialist kunnen nu direct in de hal van het Flevoziekenhuis hun medicijn ophalen. De Brug biedt ook begeleiding, instructie of voorlichting over de medicijnen. De apotheek is aangesloten op het unieke digitale Almeerse gezondheidsnetwerk. Wanneer patiënten hun medicijnen bij De Brug halen, is deze informatie meteen bekend bij hun eigen huisarts en apotheek. Voor vervolgrecepten kunnen zij dan bij hun eigen apotheek terecht.

Medicatieveiligheid
Door samen te werken met de artsen is de zorg voor patiënten optimaal. De artsen en de apotheek werken nu dicht bij elkaar. Dat betekent dat zij gemakkelijk en snel kunnen overleggen of kennis uitwisselen.
In de apotheek is ook het Apotheek Service Punt (ASP) gesitueerd. Het ASP zorgt ervoor dat de overgang van medicijngebruik bij opname en ontslag bij het Flevoziekenhuis zo soepel mogelijk verloopt.

Apotheek De Brug is op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 – 18.00 uur. Aan het eind van dit jaar worden de openingstijden verruimd. De apotheek is dan 7 dagen per week geopend van 8.00 – 23.00 uur.

Op de foto houdt Jeltje Schraverus de sleutel van De Brug omhoog. Rechts staat Bert Groot Roessink.

brug03.jpg

Pin It