Maandag 26 mei is de verpleegafdeling interne/oncologie als eerste verpleegafdeling naar de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis verhuisd. De nieuwe afdeling ligt op de 2e etage, en is te bereiken via de ‘oude’ Binnenstraat van het ziekenhuis. Woensdag 28 mei verhuist de verpleeg-afdeling neurologie. Maandag 2 juni betrekt de afdeling neonatologie haar nieuwe locatie.

De 28 patiënten zijn vlak voor het bezoekuur per bed naar hun nieuwe kamer verhuisd. Hun bezoek was direct welkom op de nieuwe afdeling. Patiënten zijn enthousiast over de ruime en lichte kamers, voorzien van alle gemakken. Elke kamer heeft een eigen badkamer en koelkast voor eigen voedingsmiddelen.

Mensgerichte zorg
De ingebruikname van de nieuwe verpleegafdelingen is het tweede belangrijke moment in de uitbreiding van het Flevoziekenhuis. Eerder dit jaar werden de eerste tien nieuwe poliklinieken, het laboratorium voor bloedafname en apotheek ‘De Brug’ in gebruik genomen. De nieuwe afdelingen zijn ruimer, mooier en patiëntvriendelijker ingericht. Zo maakt de poliklinische kurenkamer straks onderdeel uit van de nieuwe verpleegafdeling oncologie. De nieuwbouw biedt volop kansen om de mensgerichte zorg vanuit het zorgconcept Planetree vorm te geven.

Nog meer verhuizingen
Op 9 juni verhuizen de functieafdelingen voor cardiologie en neurologie naar de nieuwbouw. 17 juni verhuist de functieafdeling voor longgeneeskunde naar een tijdelijke locatie in het hoofdgebouw. De spreekuren vervallen voor enkele dagen. De afdelingen blijven uiteraard bereikbaar voor spoedgevallen en kunnen noodzakelijke onderzoeken uitvoeren.

13 mei heeft het Flevoziekenhuis de sleutel van het centrum voor radiotherapie overgedragen aan het AMC. Begin juli starten de eerste spreekuren in het nieuwe centrum. Het installeren en testen van de bestralingsapparatuur vergt veel tijd. Naar verwachting kunnen in februari 2009 de eerste patiënten in de bestralingsbunker worden bestraald.

Eind van dit jaar wordt het laatste gedeelte van het nieuwe ziekenhuis opgeleverd, met onder andere de spoedpost, operatiekamers en Intensive Care.

verhuizing.jpg