15 september verhuist de verpleegafdeling orthopedie naar de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis. Op 17 september volgt de afdeling short stay en op 23 september de hartbewaking.

Ruime en lichte patiëntenkamers, familiekamers met TV en internetverbinding en kamers voor een gesprek met de arts.  Ze maken deel uit van de nieuwe verpleegafdelingen die in de loop van september  worden opgeleverd. Het zijn de eerste afdelingen in fase 2 van de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis die in gebruik worden genomen. De eerste verhuizing staat gepland voor 15 september. Later dit jaar volgen nog 5 poliklinieken, 16 kraamsuites en de spoedpost.

Familiekamers
De nieuwe verpleegafdelingen bieden patiënten en medewerkers meer comfort en privacy. De patiëntenkamers zijn ruim en licht. Elke afdeling heeft een familiekamer, met daarin een bank of bed, leestafel, TV en internetaansluiting. Familieleden en patiënten kunnen de kamer gebruiken om rustig bij elkaar te zijn. De afdelingen hebben ook een of meerdere gesprekskamers. Hier kunnen artsen praten met patiënten en familie over behandeling en onderzoek.

Meer verhuizingen
Zodra de drie verpleegafdelingen naar de nieuwbouw zijn verhuisd, wordt hun plaats snel daarna in gebruik genomen door andere verpleegafdelingen. Het gaat om de verpleegafdeling longziekten en de dagbehandeling die gehuisvest waren in de witte, tijdelijke uitbouw van het ziekenhuis, aan de kant van het Weerwater. Het eerste deel van deze uitbouw is al gesloopt, vanwege de bouw van de tweede bestralingsruimte van het AMC. Het tweede deel wordt eind september gesloopt, waarna de bouw van het radiotherapiecentrum De Trappenberg en zorghotel Flevoburen volop van start kan.

19 september        verhuizing verpleegafdeling longziekten
26 september        verhuizing dagbehandeling