Het Flevoziekenhuis scoort gemiddeld in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek naar de beste ziekenhuizen in Nederland. Het Flevoziekenhuis haalt een medisch rapportcijfer van 7,3. Ook het gemakkelijk maken van afspraken en de samenwerking met verwijzers springen er als positieve punten uit. Het verpleegkundig functioneren wordt als matig beoordeeld.

Het Flevoziekenhuis deed het eerder al goed in ‘De Beste Specialisten’ een voorpublicatie van dit onderzoek. Daaruit bleek dat de dermatologen, kno-artsen, kinderartsen en gynaecologen van het Flevoziekenhuis zich tot de top tien van Nederland kunnen rekenen.

Het beste ziekenhuis is volgens de Elsevier het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad zijn door Elsevier als slechtste ziekenhuis uitgeroepen. De nummer één uit het AD Onderzoek, het Diakonessenhuis in Utrecht, behaalt in dit onderzoek exact dezelfde score als het Flevoziekenhuis.

Alle ziekenhuizen zijn in het Elsevieronderzoek beoordeeld op zeven hoofdpunten:  het medisch functioneren, de kwaliteit van specialismen, de faciliteiten en de kwaliteit van onderzoek en opleiding, de kwaliteit van de verpleging, personeel en organisatie, omgang met de patiënt, en de samenwerking met andere zorginstellingen en  huisartsen. Ook ontvangt elk ziekenhuis een gemiddelde uitslag voor de behaalde zeven resultaten.

Het onderzoek is gebaseerd op de oordelen van deskundigen in de zorg: specialisten, verpleegkader, huisartsen, managers en bestuurders. Zij kunnen hun ervaringen en oordelen geven over maximaal vier hen bekende ziekenhuizen, inclusief het ‘eigen’ ziekenhuis. In totaal werkten bijna 5 duizend respondenten mee aan het onderzoek. Opvallend is het hoge aantal respondenten dat hun mening gaf over het Flevoziekenhuis. In 2007 waren dat er nog 31, in dit jaar lag dat aantal op 138. Kijk hier voor een volledig overzicht van het onderzoek.

elsevier05
Pin It