Het Flevoziekenhuis organiseert een informatieavond over borstkanker op donderdag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Mw. N. Bode chirurg in het Flevoziekenhuis, houdt een presentatie over het ontstaan en voorkomen van borstkanker. Mw. C.M. Aalfs, klinisch geneticus in het AMC, houdt een presentatie over borstkanker en erfelijkheid. Bij 5 tot 10% van alle vrouwen met borstkanker speelt erfelijke aanleg een rol. Wanneer kan worden gedacht aan een erfelijke oorzaak, wat betekent dat voor de behandeling en wat is de betekenis voor familieleden? Ook zullen de nieuwe richtlijnen van het borstzelfonderzoek gepresenteerd worden.

Daarnaast kunnen vrouwen zich laten inspireren. Er staan informatiestands met ideeën, tips en behandelingen, zoals een  huidtherapeute met hand- en voetverzorging en kunt u gratis advies inwinnen bij een kleurenspecialiste. Drewes Speciaalzaak laat u kennismaken met verschillende koffie- en theespecialiteiten en is de bibliotheek Almere aanwezig met boeken over het thema. Ook is er een gastoptreden van Brenda Halsema met het lied “Samen Strijden”.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Vooraf  aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: mamma care verpleegkundige Hanna de Rijp, telefoon 036-5279688 (dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur).

De hele maand oktober is er wereldwijd extra aandacht gevraagd voor borstkanker. Het symbool in de strijd tegen borstkanker is het roze lintje de 'Pink Ribbon’. In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen met borstkanker te maken. De landelijke actie probeert in deze maand vrouwen alert te maken op het feit dat het ook hen kan overkomen. Vroege ontdekking geeft nog steeds de beste genezingskansen. Daarnaast wil de actie door de oktoberactiviteiten de borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken, door de ziekte bespreekbaar te maken.

Borstkankerstand in het ziekenhuis
De hele maand oktober staat in het Flevoziekenhuis bij het Patiënten Servicepunt  een informatietafel met foldermateriaal over borstkanker, zelfonderzoek en de behandeling van borstkanker.

pink-ribbon

 

Pin It