Het Flevoziekenhuis opent komende weken weer een gedeelte van de nieuwbouw. De poliklinieken urologie, cardiologie, longziekten en dermatologie en de spoedeisende hulp verhuizen naar ruime en lichte ruimten aan de voor- en oostzijde van het nieuwe ziekenhuis. De afdeling verloskunde krijgt er elf nieuwe kraamsuites bij.
De poliklinieken houden vanwege de verhuizingen enkele dagen geen spreekuren. De poliklinieken zijn wel telefonisch bereikbaar en voor noodgevallen zijn spoedkameers beschikbaar. Voor meer informatie: www.flevoziekenhuis.nl.

Niersteenvergruizer
De extra vierkante meters van de nieuwbouw maken het ziekenhuis groter, maar ook completer en beter. Zo heeft de nieuwe polikliniek urologie ruimte voor een permanente niersteenvergruizer. Nu is slechts eenmaal per maand een mobiele niersteenvergruizer beschikbaar. Het Flevoziekenhuis kan met de nieuwe vergruizer veel meer patiënten goed en snel behandelen.

Eén loket voor spoedeisende hulp
De spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis verhuist op 28 oktober naar de nieuwe locatie aan de oostzijde. Door de enorme toename van het aantal patiënten is de huidige afdeling flink uit haar jas gegroeid. De nieuwe spoedeisende hulp kan met 16 bedden, twee shockrooms en drie ambulance-ingangen het groeiende aantal patiënten  aan. Eind november verhuist ook de Huisartsenpost naar het Flevoziekenhuis. Op 1 december starten Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere samen de Spoedpost Almere. Daarmee hebben Almeerders voortaan één loket voor spoedeisende hulp.

‘Thuis’ bevallen in het ziekenhuis
Met de opening van elf nieuwe kraamsuites kunnen zwangeren bevallen in een huiselijke sfeer, met alle medische zorg binnen handbereik. De eenpersoonskamer heeft alle luxe die prettig is voor, tijdens en na de bevalling. Er is een bed voor de partner, een eigen badkamer, badje voor de baby, TV, koelkast en koffieapparaat. Bezoek is zo vaak welkom als de zwangere of kraamvrouw dat wenst.
Na ingebruikname van de elf nieuwe kraamsuites wordt de bestaande afdeling verloskunde verbouwd. Er komen dan nog eens vijf kraamsuites bij.

nieuwe-polis

fShare