Bij de GGD in Almere kunnen vrouwen anoniem terecht voor vragen over abortus, ongewenste zwangerschap, seksualiteit, anticonceptie en SOA. De wekelijkse spreekuren worden gehouden door een arts/gynaecoloog en een doktersassistente van het Flevoziekenhuis. De GGD voert zelf geen abortus uit, maar werkt hiervoor intensief samen met het Flevoziekenhuis en het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG). Het spreekuur is onderdeel van Sense Flevoland. Lees verder

Als er een abortus zal plaatsvinden kan dat met behulp van medicijnen thuis gebeuren, dan wel in het Flevoziekenhuis of bij het ACSG in Amsterdam. Bij de GGD vindt het intakespreekuur plaats, en krijgen de vrouwen voorlichting over anticonceptie en veilig vrijen. Zonodig kan een psycholoog van het ACSC ingeschakeld worden.

De samenwerking tussen GGD Flevoland, het Flevoziekenhuis en het ACSG is uniek. Zowel het medisch personeel van het Flevoziekenhuis als de psycholoog van het ASCG houden het spreekuur in de GGD vestiging. Anonimiteit is hierdoor gewaarborgd. GGD Flevoland stelt hiervoor ruimte beschikbaar en coördineert de spreekuren.

De spreekuren worden bijzonder goed bezocht. De vraag is blijkbaar heel groot. Inmiddels zijn de spreekuren in Almere al uitgebreid. Vanaf januari 2009 begint er ook een spreekuur bij de GGD in Lelystad.

Een afspraak maken voor het spreekuur kan door te bellen met GGD Flevoland op 088 - 002 99 10. Meer informatie over Sense is te vinden op www.senseflevoland.nl of www.ggdflevoland.nl

sense