Hoe kan je het beste vuurwerk afsteken en vooral hoe ga je er veilig mee om? Kinderen van de basisschool de Goede Herder in Almere Buiten kregen dinsdagmiddag vuurwerkles van oogarts Marjolein Ronday en hoofd poliklinieken Ron van Stek van het Flevoziekenhuis. Ook het Jeugdjournaal, de Almere Vandaag en Omroep Flevoland woonden de les bij.

De kinderen kunnen tijdens de les zelf voelen hoe het is om bijvoorbeeld een hand of oog te missen door vuurwerk.Bij de leerlingen wordt oog of hand afgeplakt. En dan moeten ze iets op het bord schrijven of een glas water inschenken. De school hoopt dat de kinderen door de les voortaan beter zullen opletten met vuurwerk.

Het Flevoziekenhuis hoopt met deze activiteit oogletsel bij kinderen te voorkomen. Ook dit jaar is voor € 2,= de speciale vuurwerkbril weer te verkrijgen in het Flevoziekenhuis bij de poli Oogheelkunde en de Spoedpost Almere.

Het item bij het Jeugdjournaal is terug te zien op: www.nos.nl/jeugdjournaal

vuurwerkletsel