Het Flevoziekenhuis heeft op vrijdag 23 januari een nieuwe MRI scanner gekregen. De MRI scanner heeft een magneet van 4500 kilogram en moest met een kraan over de ziekenhuisring getakeld worden. De nieuwe MRI werkt sneller en prettiger en heeft meer diagnostische mogelijkheden. De nieuwe scanner wordt in het voorjaar in gebruik genomen.

De spannende operatie was oorspronkelijk gepland voor donderdag. De harde wind  zette een streep door de rekening. Het was te riskant om het apparaat de lucht in te tillen.

Sneller en beter
De nieuwe MRI-scanner wordt geplaatst op de afdeling Radiologie in het hoofdgebouw en vervangt de huidige MRI-bus op het Hennepveld. Opgenomen patiënten kunnen voortaan binnendoor naar de afdeling Radiologie voor een eventuele MRI-scan. De nieuwe scanner werkt sneller en prettiger voor de patiënt. Ook wordt het mogelijk om ’s avonds en in het weekend te scannen.

Sterkere magneet
De nieuwe scanner is voorzien van een sterkere magneet. Deze sterkere magneet biedt top beeldkwaliteit voor een compleet scala aan onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast is het binnen afzienbare tijd mogelijk in het Flevoziekenhuis om afbeeldingen te maken van de borsten (MRI Mammografie) en hoeven patiënten daarvoor niet meer doorverwezen te worden naar andere MRI-centra. In de toekomst verwachten de radiologen de MRI voor extra toepassingen in te gaan zetten bij KNO, Maag-, Darm-, Leverziekten en Cardiologie.

Magnetische velden
MRI betekent Magnetic Resonance Imaging: met magnetische velden en radiogolven een driedimensionaal beeld van het lichaam maken. Het resultaat wordt meestal als ‘doorsneden’ van het lichaam gepresenteerd. Vaak kunnen de beelden vanuit verschillende hoeken bekeken worden.

mrs-scan02