Het is een bijzondere dag voor meneer Ruder. Hij is maar liefst 100 jaar geworden. De heer Ruder, inwoner van Weesp, viert zijn 100e verjaardag in het Flevoziekenhuis op de afdeling Orthopedie. Het Flevoziekenhuis maakt er voor meneer Ruder en zijn familie een feestje van.

Bezoek , gebak en dineetje
Meneer Ruder krijgt op deze dag – zoals bij elke 100-jarige - bezoek van zijn burgemeester, de heer Horseling.  Ook Jeltje Schraverus , bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis, komt de heer Ruder feliciteren. Er is gebak voor zijn familie en voor alle medewerkers en patiënten op de afdeling. 's Avonds trakteert het Flevoziekenhuis de familie op een dineetje ‘met alles erop en eraan’ in het nieuwe restaurant.

Actief
De heer Ruder geniet van zijn verjaardagsfeest. “Natuurlijk was ik liever thuis geweest, maar ik denk dat het gezellig wordt.” De geboren Amsterdammer is nog heel actief. “Ik kook nog en hou erg van brieven schrijven. Ik heb altijd wel iets te doen.” Hij studeerde ooit indologie en werkte bij het GAK. “Maar dat doet er allemaal niet toe. Elk mens is op zichzelf bijzonder, wat je doet speelt totaal geen rol.”