Jeltje Schraverus, voorzitter raad van bestuur Flevoziekenhuis, heeft op 27 januari het contract ondertekend met kinderopvang De Regenboog. De kinderopvang, een initiatief van de WipneusGroep Kinderarrangementen, is in november van start gegaan op één van de mooiste locaties van het ziekenhuis, aan de achterzijde met uitzicht op het Weerwater.

De kwalitatieve kinderopvang biedt ruimte aan 6 groepen. Iedere groep heeft een eigen kleur. Op elke groep zijn twee slaapkamers, waar de kinderen rustig kunnen slapen en aan alle kanten is veel glas, zodat de kinderen overal naar buiten kunnen kijken. De kinderopvang krijgt ook een buitenruimte, zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Op dit moment zijn er 3 groepen open. Er komen in totaal 6 groepen van 0 tot 4 jaar. In 2 groepen is plaats voor flexibele opvang. In deze groepen zitten kinderen die op vaste dagen komen, maar ook kinderen die op wisselende dagen komen. De Regenboog is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur. Op verzoek en bij voldoende aanbod kan opvang worden geboden tot 23.30 uur ’s avonds. De opvang kan worden gebruikt door kinderen van medewerkers van het ziekenhuis, maar staat ook open voor mensen van buiten het ziekenhuis.

Jeltje Schraverus toonde zich onder de indruk van de kinderopvang. ‘Het ziet er werkelijk prachtig uit. Ruim opgezet en op een unieke locatie. Deze voorziening is echt een aanwinst voor ons ziekenhuis. Het is ook een uitkomst voor al onze medewerkers in de zorg, die soms worstelen met de vraag hoe werk en zorg te combineren’.

Meer informatie: Bea Brink, unitmanager, 036-5279927.

Kijk voor inschrijvingen op www.dewipneus.nl of mail naar planning@dewipneus.nl

wipneus02