Patiënten grijpen geregeld mis naar hun tandenborstel of shampoo, omdat ze met spoed zijn opgenomen of hun toilettas vergeten zijn. Binnenkort krijgen alle patiënten in het Flevoziekenhuis daarom bij opname een goed gevuld toilettasje. “Het tasje is handig, maar zeker ook een gebaar van gastvrijheid”, aldus directeur Tim Winkler, verantwoordelijk voor de invoering van het zorgconcept Planetree.

“Patiënten mogen rekenen op de beste zorg van onze medewerkers en vrijwilligers”, zegt directeur Tim Winkler. “Goede medische zorg staat voorop. Maar daarnaast willen we het onze patiënten onder de gegeven omstandigheden zo prettig mogelijk maken. Het is belangrijk dat zij zich met zorg omringd voelen en de regie over hun eigen leven houden. Dat zijn belangrijke pijlers binnen Planetree.”

Het toilettasje is een van de vele initiatieven die het ziekenhuis heeft ingevoerd. Vooral op het gebied van eten en drinken is al veel gerealiseerd. Tim Winkler: “Naast het uitgebreide assortiment in het nieuwe restaurant, is er koffie en thee in alle wachtkamers. Patiënten stellen zelf hun ontbijt en lunch samen uit de goed gevulde broodwagen en ze kunnen kiezen of ze ’s avonds op hun kamer eten of met hun familie in het nieuwe restaurant. ”

Nieuwbouw
De nieuwbouw helpt ook mee om de gastvrijheid en service van het ziekenhuis te verbeteren. “Mensen hechten aan hun privacy. De nieuwe verpleegafdelingen hebben daarom familiekamers en zitjes waar patiënten rustig kunnen praten met hun familie of de specialist. Het is belangrijk dat je je even kunt terugtrekken als je daar behoefte aan hebt”, aldus Winkler.

Komende maanden worden de laatste nieuwe poliklinieken van het ziekenhuis opgeleverd. Begin 2010 wordt het Centrum voor Revalidatie in gebruik genomen en is de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis gerealiseerd.

tasje

Pin It