Leesvoor

Vanaf 11 februari keert opnieuw een aantal poliklinieken terug in het hoofdgebouw van het Flevoziekenhuis. Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van de poliklinieken in het oude gedeelte van het hoofdgebouw. Op 12 februari verhuist neurologie, op 1 maart oogheelkunde. Alle afdelingen blijven tijdens de verhuisdagen bereikbaar voor spoedgevallen. In de zomer keren de laatste poliklinieken vanuit Poli B terug in het hoofdgebouw.

Afdeling Nieuwe locatie Gesloten vanaf Open vanaf
Functieafdeling neurologie Hoofdgebouw, 1e etage 11 februari 13 februari
Polikliniek neurologie Hoofdgebouw 1e etage 12 februari 13 februari
Gipskamer Hoofdgebouw, begane grond Gipskamer blijft open tijdens de verhuizing Gipskamer blijft open tijdens de verhuizing
Functieafdeling longziekten Hoofdgebouw, 1e etage 26 februari 6 maart
Polikliniek oogheelkunde Hoofdgebouw, 1e etage 1 maart 8 maart


Het aantal patiënten is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en daarmee het aantal specialisten. Daarom hebben de nieuwe poliklinieken meer spreekkamers en meer onderzoekskamers, met nieuwe apparatuur. Zo krijgt de polikliniek oogheelkunde een tweede laserkamer voor het behandelen van glaucoom (aandoening van de oogzenuw) en nastaar. De orthoptisten krijgen een tweede behandelruimte. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek bij dubbelzien, ‘lui oog’ en oogspierafwijkingen.

Nieuwe gipskamer

De gipskamer verhuist op 23 februari naar nieuwe ruimten achter de huidige afdeling op de begane grond. De afdeling wordt niet veel groter, wel beter. De behandelunits krijgen meer ruimte en vaste scheidingswanden. De nieuwe gipskamer is de eerste maanden alleen te bereiken via de nieuwe loopgang naar de Spoedpost. Reden is dat de verdieping nog niet klaar is. Er wordt nog hard gewerkt aan de nieuwe poliklinieken voor chirurgie, plastische chirurgie en orthopedie.

Functieafdelingen naast poli’s

Het Flevoziekenhuis realiseert in de nieuwe poliklinieken een nieuw concept. De spreekkamers van de artsen en de onderzoeksruimten voor een en hetzelfde specialisme liggen voortaan naast elkaar. Dat geldt nu al voor cardiologie en zeer binnenkort ook voor longziekten en neurologie. Zo meldt een patiënt zich voor de longarts en het longfunctieonderzoek  bij dezelfde balie. De functieafdeling voor neurologisch onderzoek verhuist op 11 februari naar de nieuwe locatie, de afdeling voor longfunctieonderzoek volgt op 26 februari.

verhuizen02