Maandag 9 maart is de nieuwe polikliniek oogheelkunde geopend in het hoofdgebouw van het Flevoziekenhuis. De polikliniek heeft een prettige ontvangstruimte met open balie, meer spreekkamers en onderzoeksruimten met de nieuwste apparatuur.

Het aantal oogartsen van het Flevoziekenhuis is de afgelopen jaren gegroeid van twee naar vijf. Alle spreekuren worden ondersteund door gespecialiseerd personeel, zoals technisch oogheelkundig assistenten, optometristen, orthoptisten, een low vision specialist en een contactlensspecialist. Samen behandelden zij in 2008 13.000 nieuwe patiënten. Oogarts Marjolein Ronday is daarom blij met de nieuwe polikliniek. “We kunnen onze patiënten nu in een mooie, ruime wachtkamer ontvangen en in prettige spreekkamers onderzoeken en behandelen.”

Geen oog is hetzelfde

“Een oog is een oog, zou je zeggen. Maar niets is minder waar”, zegt oogarts Ronday. Elk oog vraagt om een behandeling op maat. Oogarts Ronday: “Iedere oogarts heeft zijn of haar eigen specialisatie. Daarom zijn wij in staat de meeste patiënten snel en goed te helpen. Patiënten met staar kunnen binnen een maand na het eerste polikliniekbezoek worden geopereerd. Voor aandoeningen die wij niet kunnen behandelen, werken wij nauw samen met de afdeling Oogheelkunde van het AMC.”

Nieuwste apparatuur

De afdeling heeft een nieuwe OCT-scan, de meeste geavanceerde netvliesscan van Flevoland en omstreken. Ook de orthoptisten hebben er een mooie onderzoeksruimte bij. Zo kunnen kinderen die wazig zien, scheelzien of een lui oog hebben nog sneller geholpen worden.

poli-oog
Pin It