Hetcentrum voor Revalidatie Almere beleefde op dinsdag 24 maart een bijzonder moment. Het centrum bereikte het hoogste punt in de bouw van het centrum, dat begin 2010 de deuren opent. Het centrum gaat alle vormen van herstelzorg bieden aan mensen die een tijdelijke of blijvende beperking hebben opgelopen als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval.

Revalidatie Almere is een samenwerkingsverband van Revalidatiecentrum De Trappenberg, de afdeling fysiotherapie van het Flevoziekenhuis en het verpleeghuis Polderburen (onderdeel van Zorggroep Almere). Het centrum wordt gebouwd in de derde en laatste fase van de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis, aan de achterzijde met zicht op het Weerwater. In het centrum worden patiënten van de drie verschillende instellingen behandeld.

Therapiebad

Het centrum beschikt over de meest geavanceerde technieken en behandelmethoden, waaronder een modern therapiebad met beweegbare bodem. Dat is mede te danken aan de samenwerking tussen ziekenhuis, revalidatiecentrum en zorggroep. Het therapiepad wordt 8 bij 12 meter. Het water krijgt een temperatuur van 32.3° C. De vloer van het bad en bijbehorende techniekruimte is met onderwaterbeton aangelegd. Daarnaast is een volledig uitgeruste sportzaal aanwezig waar onder begeleiding kan worden gesport.

Flevoburen

In hetzelfde bouwdeel komt ook Flevoburen: de nieuwe speciale afdeling die als het ware tussen het ziekenhuis en verpleeghuis Polderburen en tussen het revalidatiecentrum en Polderburen in staat. Patiënten met een complexe revalidatievraag kunnen tijdelijk in Flevoburen verblijven. Zij zijn uitbehandeld in het ziekenhuis, maar kunnen nog niet naar huis. Flevoburen is gehuisvest op de bovenste twee verdiepingen van het ziekenhuis.

Eigen ingang

Revalidatie Almere heeft straks een eigen ingang, receptie en behandelruimten, maar is bouwkundig onderdeel van het ziekenhuis. De intensieve samenwerking van de drie ketenpartners moeten meerwaarde opleveren voor zowel de zorg van cliënten als voor de betrokken medewerkers. De huisvesting van drie instellingen in één centrum heeft als voordelen dat de patiënten  gemakkelijk(er) op de juiste plek binnen de zorgketen

hoogste-punt03