Dertig 4e jaars-studenten van de HAN, hogeschool voor architectuur in Enschede, kregen een rondleiding door het Flevoziekenhuis. Architect Sandra Dijkstra van Wiegerinck BV liet de groep de nieuwbouw én ruwbouw zien van het ziekenhuis. Student Luc Helders keek op van alle techniek in een ziekenhuis. “Ik was verbaasd over alle kabels die in de plafonds zitten en over de zware apparatuur die aan de plafonds hangt.”

De studenten konden een kijkje nemen op verpleegafdelingen, poliklinieken en de nieuwe, binnenkort op te leveren Intensive Care.  Luc Helders: “De medewerkers zijn heel tevreden over de nieuwe ruimten. Soms blijkt iets alleen anders uit te pakken dan van tevoren aan de tekentafel bedacht. Op de IC blijken bijvoorbeeld de kleuren van de kastjes iets te druk voor deze groep patiënten. Men probeert dan alsnog samen tot een oplossing te komen.”

De studenten liepen met helm en bouwlaarzen ook rond op de bouwplaats van het centrum voor revalidatie, Revalidatie Almere. Daar konden ze de ruwbouw zien van het therapiebad en de sportzaal van het centrum.

hts

fShare