De poli Longgeneeskunde organiseert vier informatiebijeenkomsten voor COPD-patiënten. Patiënten met deze chronische longziekte krijgen informatie over het gebruik van de Health Buddy, een apparaatje dat de patiënt thuis, elke dag helpt bij het omgaan met COPD. Alle COPD-patiënten ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Ook veel Almeerse diabetespatiënten gebruiken een Health Buddy.

De Health Buddy is een apparaatje met een klein beeldscherm dat wordt aangesloten op de telefoon of internet. Gedurende een bepaalde periode ontvangt de patiënt dagelijks  via het beeldschermpje informatie, tips en adviezen die de patiënt helpen om sneller en meer controle over zijn of haar klachten te krijgen. Daarnaast vraagt de Health Buddy regelmatig naar hoe het met de patiënt gaat. De longverpleegkundige wordt daarbij automatisch geïnformeerd als blijkt dat de klachten toenemen of als de patiënt vragen heeft. Zij neemt dan contact op met de patiënt.

Op vrijdag 24 april heeft een bijeenkomst plaatsgevonden. De volgende bijeenkomsten zijn op 8 mei, 22 mei en 5 juni van 15:30 – 16:30 uur in het Auditorium.

longgeneeskunde03


 

Pin It