Het Flevoziekenhuis opent over enkele maanden een volwaardig dialysecentrum in de MC Groep Lelystad. De ziekenhuizen hebben vandaag  een akkoord bereikt. “Dit is het beste resultaat voor dialysepatiënten dat we hadden kunnen bereiken”, aldus bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus. “Met deze overeenkomst zijn er alleen maar winnaars. De specialisten van het Flevoziekenhuis bieden in samenwerking met de specialisten van de MC Groep en de huisartsen in Lelystad de beste eerste en tweedelijns zorg voor nierpatiënten.”

Dubbele winst voor patiënten

De vestiging van het dialysecentrum is dubbele winst voor de dialysepatiënten uit Lelystad en omstreken. Zij kunnen straks dichtbij huis terecht voor hun behandeling. Nu moeten zij nu meerdere malen per week reizen om hun intensieve en levensnoodzakelijke behandeling buiten Lelystad te krijgen. Een behandeling duurt rond de vier uur. Patiënten hebben gemiddeld twee tot drie behandelingen nodig per week. Vestiging van het dialysecentrum in het ziekenhuis is de tweede belangrijke winstfactor. “Dialysepatiënten hebben regelmatig te maken met andere specialisten en moeten soms voor behandeling worden opgenomen. Alle zorg voor dialysepatiënten in Lelystad en omstreken kan nu onder één dak worden geleverd.”

Polikliniek

Het nieuwe dialysecentrum biedt alle vormen van nierfunctievervangende behandelingen. Het centrum krijgt 10 dialyseplaatsen. Hier kunnen per dag rond de 40 patiënten gebruik van maken. Daarnaast krijgt het centrum een volwaardige polikliniek nefrologie en predialyse.

Beproefd concept

De vestiging van een dialysecentrum in een ziekenhuis is een beproefd concept. Begin 2006 startte het Flevoziekenhuis met een dialysecentrum in eigen huis. Het centrum begon in een dependance met 8 plaatsen. Inmiddels heeft het centrum 16 dialyseplaatsen in de nieuwbouw van het ziekenhuis. “Patiënten kiezen voor de beste zorg in een veilige en gastvrije omgeving”, aldus Schraverus.

dialyse-web
Pin It