Vanaf 3 juni kunnen patiënten voor geavanceerd bloedvatonderzoek en behandeling in het Flevoziekenhuis terecht. Met de modernste apparatuur  kunnen patiënten met problemen aan de bloedvaten in de nieuwe interventiekamer snel onderzocht én behandeld worden. Vandaag wordt de eerste patiënt in de interventiekamer behandeld.

Uitbreiding van zorg
De nieuwe interventiekamer biedt een breed scala aan onderzoeks- en behandelmogelijkheden, uitgevoerd door interventieradiologen. De cardiologen van het Flevoziekenhuis gebruiken de interventiekamer voor katheterisatie. “We kunnen met deze nieuwe apparatuur nog veel meer dan  ‘dotteren’ en stents plaatsen in de bloedvaten ”, zegt interventieradioloog Hanneke de Bruine. “We kunnen het hele gebied ‘tussen hals en tenen’ onderzoeken en behandelen, waardoor een operatie wordt voorkomen. Ernstige bloedingen na ongevallen, maag/darmbloedingen of bloedingen na een bevalling kunnen we nu via de lies stoppen. Daarmee kan een operatieve ingreep worden voorkomen en kunnen organen behouden blijven.” Ook door botontkalking ingezakte wervels kunnen in de nieuwe interventiekamer behandeld worden. “We stutten op de plekken waar dat nodig is door een beetje cement (= kunsthars) in te spuiten. “

interventie

Uitbreiding radiologie
De interventieradiologen van het Flevoziekenhuis staan klaar om de ingrepen in het Flevoziekenhuis uit te voeren. Het Flevoziekenhuis heeft afgelopen jaar drie interventieradiologen aangenomen. Hanneke de Bruine: “Een interventieradioloog behandelt, na overleg met de andere behandelende artsen, een patiënt via een klein sneetje in de huid en kan hiermee veelal een grotere ingreep voorkomen of eventuele complicaties behandelen”.
De interventiekamer maakt onderdeel uit van de afdeling radiologie van het Flevoziekenhuis. Deze afdeling kan door de nieuwbouw van het ziekenhuis flink uitbreiden, in vierkante meters en mogelijkheden. Eerder dit jaar werden een tweede ct-scan en een nieuwe MRI in gebruik genomen.